Zonnepanelen & Verzekeren

We willen allemaal gaan verduurzamen. Dat is een mooie ontwikkeling. Zelfs de overheid stimuleert dit en heeft zelfs subsidie / regelingen beschikbaar om dit te kunnen uitvoeren. Als je kiest voor zonnepanelen dan is het mogelijk dat je verzekeraar dit niet leuk vindt.

Zonnepanelen aanleggen op een privéwoonhuis is vaak geen probleem. De meeste verzekeraars dekken dit zonder dit te hoeven doorgeven aan de verzekeraar omdat dit in de polisvoorwaarden is opgenomen. Uiteraard adviseren wij altijd dit toch door te geven aan je verzekeraar of je assurantieadviseur. Dan wordt het gecontroleerd en dan ben je er zeker van dat het goed zit.

Zakelijk aanschaffen van zonnepanelen kan wel een probleem zijn. De meeste verzekeraars hanteren extra clausules en voorwaarden als er 50 of meer zonnepanelen aanwezig zijn, deze aantallen kunnen per verzekeraar afwijken.

Deze voorwaarden zijn:

  • Het dak moet voldoen aan de juiste isolatiemateriaal (bijvoorbeeld geen PUR maar steenwol);
  • Er moet sprake zijn van een constructieberekening waaruit blijkt dat het dak het gewicht van de zonnepanelen kan dragen;
  • Er dient periodiek een elektrische keuring gedaan te worden conform Scope12.

Voordat je de knoop doorhakt om zonnepanelen te nemen overleg eerst met je assurantieadviseur of je verzekeraar. Pas dan weet je of het loont om zonnepanelen aan te schaffen. Heb je vragen over dit artikel neem dan contact op met Vossenberg Verzekeringen, jurgen@vossenbergverzekeringen.nl of 06-52313200.